Appelkruimeltaart
Ingrediƫnten:
120 gr amandelmeel
130 gr havermeel (havermout vermalen)
50 gr kokosrasp
100 gr kokosolie
1 eetlepel lijnzaad
1 eetlepel koekkruiden
2 tl kokosbloesemsuiker (naar smaak, kun je eventueel ook weglaten of juist iets meer toevoegen)
snufje zout
3 grote of 4 kleine zoete (biologische) appels
4 vijgen of handje rozijnen
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe 1 eetlepel lijnzaad in een kop en voeg daar 3 eetlepels warm water aan toe en laat dit even staan. Bekleed een 20 cm bakblik met papier en vet de randen goed in. Als je rozijnen gebruikt wel deze dan eerst in lauw/warm water. Vermaal eventueel de havermout in een blender/keukenmachine tot havermeel. Doe het amandelmeel, havermeel, kokosrasp, eventueel een snufje kaneel of koekkruiden, suiker en zout in een kom en meng door elkaar. Smelt de kokosolie, voeg die erbij en als laatst de lijnzaad. Kneed dit tot een (kruimelig) deeg. Bekleed de bodem en ongeveer de helft van de zijkanten met deeg en hou ongeveer 1/3 deel over voor de bovenkant. Was de appelen en snij er kleine stukjes van (bij niet biologisch schil ze dan eerst) en doe ze in een kom. Snij de vijgen in kleine stukjes en doe ze bij de appels (of voeg de rozijnen toe) . Voeg een eetlepel koekkruiden erbij en meng goed door. Doe dit mengsel in het bakblik en druk goed aan. Verdeel gelijkmatig het overgebleven kruimeldeeg over de appels en druk dit ook even aan. Bak in 45 -50 minuten goudbruin. Laat het goed afkoelen (rand wel even voorzichtig losmaken voordat het gaat plakken, ik ga er zelf altijd eerst met een mes langs) en laat daarna een nacht hard worden in de koelkast. Snij de taart voorzichtig aan, het is een kruimeldeeg. Eetsmakelijk!
Recent Posts